Aan de slag met je talenten dankzij Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF!

 

Elke week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF, dit is een organisatie die zich inzet voor deze hoogopgeleide vluchtelingen. De organisatie doet dit door de hoogopgeleide vluchtelingen te ondersteunen bij het vinden van een studie en/of een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Het UAF is de oudste vluchtelingorganisatie in Nederland en ontstond in 1948. In dat jaar vond er een studentenopstand plaats in Praag, waarbij een groep van 50 Tsjechische studenten vluchtten naar Nederland. Deze studenten konden dankzij de Nederlandse Universiteiten hun studie vervolgen in Nederland en zo ontstond het Universitair Asiel Fonds (UAF).

Eerste studenten 1948

De eerste studenten in 1948

Een nieuw initiatief dat is ontwikkelt door de organisatie heet Refugees@Campus. Met dit initiatief wil het UAF in drie jaar 500 vluchtelingstudenten koppelen aan een mentor. Deze mentor zal de vluchtelingstudent wegwijs maken op de onderwijsinstelling, bij de sportclub, de studievereniging en natuurlijk de stad waar de vluchtelingstudent gaat studeren. Zo wordt de vluchtelingstudent ondersteunt bij het opbouwen van een toekomst in Nederland. Deze ondersteuning zal een aanvulling zijn op de ondersteuning die normaal wordt geboden door het UAF. De komende maanden zal het UAF de plannen verder uitwerken waarna er zal worden gestart met het werven van de mentoren.Wil je meer info? Kijk dan op de website van UAF!

Bron afbeelding

 

Leave a comment